IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Валери Симеонов: Патриотичните сили в България се обединиха

Предсрочни избори не ни плашат, но не са добри за страната, смята кандидатът за президент на патриотите Красимир Каракачанов

23:52 | 06.11.16 г.
<p>
	<span style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: Arial, non-serif; font-size: 14px; text-align: center;">Кандидатът на обединените патриоти Красимир Каракачанов (в средата).</span><em><span style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: Arial, non-serif; font-size: 14px; text-align: center;"> Снимка: Олег Попов,&nbsp;</span><em style="col

Кандидатът на обединените патриоти Красимир Каракачанов (в средата). Снимка: Олег Попов, 

Българският народ има сериозно патриотично представителство и нашата първа победа е постигната - обединението на партиотичните сили в България. Това коментира председателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Според него след този резултат България навлиза в нов етап от своето развитие.

Кандидатът на "Патриотичния фронт" и "Атака" - Красимир Каракачанов, спечели около 600 хил. гласа или 14,5% от вота, сочат предварителните резултати на социологическите агенции. Валери Симеонов посочи, че това е повече от механичния сбор от резултатите на двете партии в последните парламентарни избори.

Валери Симеонов посочи още, че трябва да има промени в закона за допитването до народа. За него референдумът е бил излишен, а ако бъде въведена мажоритарната система, това може да се отрази негативно върху страната.

"Мога да ви кажа поименно от Видин до Кърджали кой ще купи изборите", каза от своя страна кандидатът на обединените патриоти Красимир Каракачанов.

Патриотичните сили няма да призоват своите избиратели да подкрепят някой от първите двама кандидати, стана ясно още от пресконференцията. Каракачанов посочи, че и БСП, и ГЕРБ са били в управлението и не са направили нищо за пресичането на контрабандата на горива у нас, не е ясна и позицията им за бежанската вълна.

В своето изказване Каракачанов посочи още, че патриотичните сили вече са единни и ще работят за налагането на правилните решения в българската политика.  "Показахме, че има смисъл и надежда", каза още той.

Той беше категоричен, че патриотичните сили са си поставили за цел да освободят България от купения етнически вот и етническата престъпност, които допускат системните партии. Сред задачите са още и повишаването на минималната пенсия, както и довършването на оградата по границата, така че да не бъде допускана нелегалната имиграция у нас. Каракачанов допълни, че ще патриотите ще работят да няма трайно заселване на имигранти в България.

Красимир Каракачанов посочи, че обединените патриоти имат интерес от предсрочни избори, защото в момента се намират в подем, но това няма да е добре за България. "Предсрочни избори не ни плашат", обясни още той.

Има нужда от действия, защото ситуацията в страната не е добра, посочи от своя страна лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Той обеща, че обединените патриоти ще продължат отговорно и балансирано, защото страната е изправена пред кризисна ситуация, включително и водене на военни действия.

Той припомни, че патриотизмът има подем и в Европа, което е реакция на лошото управление в последните 2-3 десетилетия.

Изборните резултати можете да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:16 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още