IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заради проверките в министерствата заседанието на кабинета се отлага

Първото редовно заседание на министрите ще бъде следващата седмица

13:34 | 31.01.17 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Служебните министри са заети с ревизиите на министерствата, които поеха преди дни и това е една от причините да бъде отложено първото редовно заседание на кабинета. То по принцип трябваше да се проведе в сряда, но е отложено за следващата седмица с решение на премиера Огнян Герджиков, става ясно от съобщение на правителствената пресслужба. 

В съобщението се казва, че „решението на Герджиков да разпореди промяна в графика на заседанията е мотивирано от необходимостта министрите да се съсредоточат върху поставените от него задачи за извършване на проверки на състоянието по министерства, както и от време за допълнително съгласуване на проектите на нормативни актове, подготвени от предишния състав на правителството“.

Според Устройствения правилник на Министерския съвет министър-председателят може да разпореди промяна в графика на редовните заседания.

В първия работен ден на кабинета, в понеделник, на извънредно заседание бяха взети решения, свързани с организацията на парламентарните избори на 26 март и преразпределението на функциите поради новата структура на кабинета, се припомня в съобщението.

Датата на следващото заседание на Министерския съвет ще бъде уточнена допълнително.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още