IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия ще провери дали американските медии в страната спазват законите

Под прицела на Държавната Дума попадат CNN, Voice of America, Radio Liberty и "други американски медии"

16:06 | 18.03.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: <em>Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Комисията по информационна политика, технологии и комуникации към руската Държавна дума започва разследване на дейността на CNN, Voice of America, Radio Liberty и "други американски медии", работещи на руска територия, съобщава Ройтерс. 

Целта е да бъде проверено дали тези медии работят в съответствие с руските закони. 

Предложението за проверката е внесено от депутата от "Единна Русия" Константин Затулин като ответна мярка срещу репресивни действия на САЩ срещу руската държавна медия Russia Today (RT). Руският депутат посочва в своето искане внесен законопроект от сенатора Джейн Шахийн с искане правосъдното министерство на САЩ да проучи руската медия. 

Основание за искането на сенатора от Демократическата партия в САЩ са данни на разузнаването, че RT е част от кампанията на Русия в подкрепа на избора на Доналд Тръмп. 

Работата на чуждите медии в Русия се наблюдава от Министерството на външните работи, посочва още Ройтерс. По-рано говорителят на институцията Мария Захарова иронично коментира искането на Шахийн, че трябва да бъде съставен и списък с книги, които да бъдат изгорени. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още