IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дисниленд е най-популярното място в Instagram

От 20-те най-често споделяни места, 12 са в САЩ

21:32 | 10.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Ако не публикуваш снимка, все едно изобщо не си бил там. А списъкът с най-често споделяните места в Instagram дава ясна картина за дестинациите, които посещават хората или местата, най-достойни за #gram, пише MarketWatch.

Ето ги заключенията за тенденциите в Instagram – от 20-те най-често споделяни места, 12 са в САЩ, показва проучване на TravelBird. Франция и Германия се нареждат втори.

В края на април Instagram обяви, че е удвоила потребителската си база до 700 милиона месечни активни потребители за две години, като 88,48 милиона от тези потребители са от САЩ. Русия е на второ място, като осигурява 27,52 милиона членове на потребителската база на мрежата.

Този списък, разбира се, също може да се разглежда като индикатор за това, къде пътуват любителите на селфитата.
А списъкът с най-често публикувани места в Instagram варира от исторически -  Айфеловата кула и катедралата Нотр Дам в Париж, до приключенски -  национални паркове и буйни плажове. Разбира се, Дисниленд е номер едно с общо 14,6 млн. души, които са се тагнали там.

На второ място е Айфеловата кула със 7,3 млн. споделяния в Instagram, следвана от Walt Disney World във Флорида с 5,5 млн. отбелязвания. В челните места попадат още South Beach в Маями, Берлинската стена, Лас Вегас, Big Ben в Лондон и Times Square в Манхатън. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:34 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още