IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп изпревари Хилари Клинтън в допитванията

Това се случва за пръв път от юли. За Тръмп са готови да гласуват 40 на сто от запитаните срещу 39% за Клинтън

09:48 | 03.09.16 г. 10
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Кандидатът на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп изпревари в допитванията съперничката си от Демократическата партия Хилари Клинтън, сочи допитване на института Ипсос съвместно с агенция Ройтерс.

Според данните на анкетата, извършена онлайн от 26 август до 1 септември, за Тръмп са готови да гласуват 40 процента от запитаните срещу 39 процента за Клинтън.

Тази година в допитванията на Ипсос и Ройтерс Клинтън почти непрекъснато е изпреварвала Тръмп. Републиканският кандидат е водил само два пъти за кратко - през май, когато милиардерът спечели първичните избори в Републиканската партия, и в края на юли след националният конгрес на републиканците, на който Тръмп официално бе издигнат за кандидат на партията за президентските избори на 8 ноември.

В периода 18-22 август Клинтън е водела на Тръмп с разлика от 12 процентни пункта, най-голямата й преднина в последно време. Дотогава Клинтън е изпреварвала Тръмп с 3 до 9 процентни пункта, отбелязва Ройтерс.

Според Ипсос причината за загубата на позиции на Клинтън са подновените критики към нея в последните седмици за небрежното й боравене с поверителна информация, докато е била държавен секретар, както и дейността на фондация "Клинтън", основана от съпруга й Бил Клинтън през 2001 г., която е приемала дарения от чужденци, включително от Саудитска Арабия, предизвиквайки подозрения, че Хилари Клинтън е оказвала услуги на някои хора и държави в замяна на дарения във фондацията й.

Същевременно, тъй като изборите за президент на САЩ са непреки, в отделно изследване на Ипсос и Ройтерс се установява, че в момента Клинтън има преднина спрямо Тръмп в електоралния колеж с 332 на 206 гласа сред щатските делегати, които гласуват в президентските избори.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 7 години
ето тия се борят за президент от година и половина и тръмпа направи обрат... тук изборите са след месец и половината партии още крият кандидата .... е как ще правите предизборна кампания без кандидат ???Мисля че най правилно е поне година преди изборите за президент кандидатурите да са готови и 6 месеца преди парламентарни избори. другото е мижи да те лажем.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 0
fri
преди 7 години
Клинт Истууд разкри защо на предстоящите президентски избори ще гласува за кандидата на републиканците Доналд Тръмп, съобщи Hollywood reporter."Тръмп просто казва това, което мисли. Трябва да гласувам за него и поради факта, че тя заяви, че ще продължи по стъпките на Обама, заяви режисьорът, визирайки Хилъри Клинтън.Клинт Истууд сподели, че тайно всеки се е уморил от политическата коректност и подмазване. Според холивудската звезда трябва да се сложи край на целуването на *** и да се тръгне в друга посока."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 0
ing5rov
преди 7 години
http://***.ilgiornale.it/news/mondo/scandalo-email-troppi-non-sapevo-e-non-ricordo-hillary-1302602.htmlСлед доклада на ФБР , твърде много "не знаех" и " не помня " на Хилъри...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 0
ing5rov
преди 7 години
А пък най е гот да нямаш мнение , а после можеш спокойно да сочиш с пръст...винаги си прав !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 9
Sakamano
преди 7 години
"...великият, обаятелният, остроумният Тръмп..."Бас държа, че и за бат Бойко си говорил такива неща. Както и за предшественика му, Симо Имота. Глупaцитe никога няма да се научите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 4
ing5rov
преди 7 години
Вещицата и тъй и тъй е пътник към ада , дето и е мястото , ами ще повлече и света със себе си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 4
Hermes73
преди 7 години
Една добра новина.Ако Килъри спечели ще дойдат тъмни времена за света.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още