IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW изпревари Toyota

Сред автомобилните компании се води борба и за първото място на най-скъпите марки според потребители и инвеститори

11:25 | 26.05.10 г.
BMW изпревари Toyota

Освен за броя продажби, сред автомобилните компании има надпревара и за това чия марка е най-скъпа и се оценява най-високо от потребителите и инвеститорите.


Класацията се провежда ежегодно от компанията за пазарни изследвания Millward Brown и резултатите за тази година посочват първото място на германската автомобилостроителна компания BMW, която изпревари Toyota, предава ДПА.


В годишната си класация на 100-те водещи марки в света компанията определя стойността на марката BMW на внушителната сума 21,8 млрд. долара, което е спад с 9 процента спрямо 2009г., но все още е най-високата стойност в класацията.


Репутацията на японския автомобилостроител Toyota през последните месеци пострада заради редица дизайнерски грешки и технически проблеми, поради което компанията е отстъпила до второто място в класацията.


За определяне на стойността на марките Millward Brown използва сложна формула, която се основава на ключови резултати на компаниите, прогнозирания им растеж и проучване сред 1,5 милиона потребители от цял свят.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още