IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси завършиха седмицата на зелена територия

Противоречиви сигнали за потребителските нагласи в САЩ разколебаваха инвеститорите през по-голямата част от сесията, но въпреки това в последните минути бичето настроение надделя

23:50 | 11.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Щатските индекси завършиха седмицата на зелена територия

Бичето настроение надделя в последните минути преди затварянето на щатската борса и всички американски индекси завършиха петъчната сесия на зелена територия, след като страховете на инвеститорите за перспективата за растеж бяха до някъде уталожени в края на една волатилна седмица.

Противоречиви сигнали за потребителските нагласи в САЩ бяха причината за негативните настроения на американския фондов пазар през по-голямата част от деня , въпреки че IT секторa остана стабилен, подкрепен от втори пореден ден на печалби за производителите на чипове, пише MarketWatch.

Dow Jones Industrial Average се повиши с 0,38% до 10211, въпреки че пострада от не доброто представяне на производители на стоки за широко потрбление като Procter & Gamble и Coca-Cola.

S&P 500 затвори с ръст от 0,44% до 1092 пункта, а Nasdaq Composite Index успя да се изкачи с 1,12% до 2244 пункта. Всичките три основни индекса, завършиха седмицата на зелено.

Федералният търговският департамент обяви по-рано през деня, че продажбите на дребно са паднали с 1,2% през май, тъй като потербителите са похарчили по-малко за нови автомобили, дрехи и някои други продукти. Данните за май са неочаквани, тъй като икономисти прогнозираха покачване на този показател с 0,2%. Индексът за нагласата на потребителите през юни обаче се покачи до 75,5 пункта и надхвърли очакванията на анализаторите.

Сред най-добре представилите се сини чипове беше Pfizer, който се изкачи с 3.7% след като в партньорство с Bristol-Myers Squibb съобщи че са приключили успешно тестовете за експериментално лекарство за подобряване на сърдечния ритъм, което има по-добри показатели от аспирина.

Търсенето на инвестиционни убежища в петък подкрепи долара, американските ценни книжа и златото. Доходността по 10-годишните американски ДЦК в петък падна до 3,229%, докато златото затвори на 1228.90 долара, като за седмица спечели 1%. Фючърсите за петрол паднаха под 74 долара за барел, което понижи акциите на енергийните компании.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още