IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Срока: Вече е възможна директна връзка между депозитарите в София и Варшава

Дори и след това обаче част от услугите на полския депозитар може би ще останат при Уникредит Булбанк

16:53 | 16.06.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Ивона Срока. Снимка: Личен архив
Ивона Срока. Снимка: Личен архив

Българският централен депозитар въведе системата за комуникация и обмен на данни SWIFT, което позволява трансграничните трансфери на акции. Това означава, че вече е възможно да се изгради директна връзка между депозитарите на Полша и България, заяви изпълнителният директор на полския депозитар Ивона Срока за Investor.bg.

„Към настоящия момент полският депозитар има връзка с българския пазар чрез Уникредит Булбанк и за момента оценяваме сътрудничеството си с нея като успешно и взаимно изгодно“, коментира Ивона Срока.

Полският депозитар разглежда сътрудничеството както с българския депозитар, така и с Булбанк като изключително надеждно, особено с оглед на това, че услугите на двете институции се допълват взаимно.

„Когато бъде постигнато споразумение с централния депозитар на България по отношение на отварянето на сметка на полския депозитар, осъществяването на трансфера на акции може да бъде пренесено от Булбанк към депозитаря“, заявява Срока.

Въпреки това обаче, с оглед интересите на инвеститорите и нивото на услугите, предоставяни от полския депозитар, някои функции могат да останат при Уникредит, уточнява Ивона Срока.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
forexar
преди 13 години
Булбанк? ... Помооооооооощ! ... Край с БФБ ако това стане!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още