IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Остават много висящи въпроси на пазара на имоти в Европа

Пазарът на имоти е все още жив, но според експерти въпросът за качеството става все по-съществен

18:18 | 16.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Остават много висящи въпроси на пазара на имоти в Европа

Все още не се вижда светлина в тунела на настоящата криза в икономиката на Европа и на нейния пазар на имоти, смята Бернард Хансен, председател на Urban Land Institute (ULI) в Германия и изпълнителен директор на групата за имоти Vivico Real Estate.

„Кризата ни показа, че пазарите на имоти не са мъртви“, коментира той. „Въпреки това (въпросът за) качеството стана много важен.“

Въпреки всичко на пазара има редица признаци на подобрение, казва проф. Норбърт Уолтър, по време на конференция за имоти във Франкфурт, която се проведе наскоро.

„Очевидно е, че 2010 г. е по-добра от 2009 г. Въпреки това все още има въпроси, на които трябва да се намери отговор, като това дали можем да си позволим още спасителни пакети като Гърция; как ще се управлява държавният дълг в бъдеще и кой ще го купува“, добавя Уолтър, който управлява своя консултантска компания и е бивш главен икономист на Deutsche Bank.

Специално пазарът в Германия все още се смята за стабилен пазар на имоти в сравнение с много други европейски пазари. Според различни експерти основната причина е икономическата стабилност.

Друга особеност за пазара в бъдеще ще бъде все по-близката връзка между „капитал“ и „култура“, тъй като редица германски провинции, изпаднали във финансови затруднения, формират съвместно с частни инвеститори проекти за подобряване на състоянието на имоти с културни и исторически характеристики.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още