IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Луксозната Flaming Ice

Дизайнът на яхтата цели да се насочи към откритото пространство и да използва максимално естествената светлина

09:51 | 21.06.10 г.
Луксозната Flaming Ice

Луксозните яхти не са само транспортно средство. Те са начин на живот. За да задоволи вкусовете на най-взискателните си клиенти, италианското студио Pama Architetti Yacht Design разработи концепция за плавателния съд "Flaming Ice".

Идеята на дизайнерите Алесандро и Франческо Паноне Малинконико е 24-метровата моторна яхта да се превърне в символ на философията за откритото пространство. Ето защо за изграждането на яхтата са вложени много стъкло и отразяващи повърхности, които позволяват максималното използване на естествената светлина. Основното предимство на новата концепция са модулните елементи, с помощта на които могат да се променят палубата и покривните части в съответствие с изискванията на собственика.

Особено внимание е отделено на всеки детайл – идеята за повече пространство е залегнала в желанието на дизайнерите да осигурят връзка между вътрешната и външната среда на плавателния съд.

Освен екстериора обаче, в предизвикателство за дизайнерите се превръща и изборът на подходящи мебели, които да паснат на идеята за повече пространство и да се съобразят с цялостната концепция. Обзавеждането, както и декоративните елементи, осигуряват дискретен комфорт, без да се натрапват и да създават чувството за натрупване.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още