IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Проектът за АЕЦ Белене не е „замразен“

Сега се правят проверки на място, за да се "махнат всички паразити, които са изсмукали толкова много пари", заяви министър-председателят

12:57 | 25.06.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Борисов: Проектът за АЕЦ Белене не е „замразен“

Проектът за АЕЦ Белене не е „замразен“, заяви днес в парламента премиерът Бойко Борисов.

Той посочи, че ДАНС и прокуратурата сега извършват там проверки и проектът се привежда във вид „да се махнат всички паразити, които са изсмукали толкова много пари от него".

„Ако искахте да строите АЕЦ Белене, тя щеше да е на по-напреднал етап, особено когато в бюджета на Руската Федерация е имало 3 млрд. евро за този проект. А вие не сте ги взели, защото не сте имали готовност за строителство, а сте взели кредит, по който сега плащаме лихви по 10 млн. лв. на месец.“ Това каза Бойко Борисов по повод критики от страна на левицата във връзка с проекта.

Относно петролопровода „Бургас – Александруполис" се чака международна екологична оценка и „би било добре, преди да подписвате договори, да знаете какво би казала екологичната експертиза по тази тема“, коментира още премиерът във връзка с въпроси на левицата.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:20 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Shemata
преди 13 години
тоя *** не спря да приказва глупости!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още