IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът отново надолу, насочва се към 75 долара за барел

Слабите данни за потребителското доверие в САЩ доведоха до най-силното отстъпление на черното злато от 4 юни

09:12 | 30.06.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Петролът отново надолу, насочва се към 75 долара за барел

Цената на петрола отчита понижение за трети пореден ден заради слабите данни за потребителското доверие в САЩ и обезпокоителните сигнали за икономическия растеж на Китай.

Потребителското доверие в САЩ през юни се понижава силно до ниво от 52,9 пункта през юни, след като месец по-рано бе 62,7 пункта. Това предизвика силен спад на борсата в САЩ вчера, тъй като прогнозите бяха за доста по-ограничено понижение на индекса.

На борсата в Ню Йорк вчера петролните контракти с доставка през август поевтиняха с 3 на сто до 75,94 долара за барел. Това е най-големият спад на суровината от 4 юни насам. През нощта отстъплението на котировките продължи и тази сутрин те са с 0,4 на сто по-ниско, при 75,66 долара за барел.

По този начин суровината се насочва към първия тримесечен спад в цената си от края на 2008 година насам. От края на март до днес, петролът е поевтинял с 9,4 на сто.

Вчера в Лондон петролът от сорта брент с доставка през август поевтиня с 2,8 на сто до 75,44 долара за барел. Тази сутрин брентът губи още 0,6 на сто до 74,98 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:48 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
VicKing
преди 13 години
..че това новина ли е?! Новина е само покачването. Питайте Златев и Боко!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още