IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Cisco представи прототип на бизнес таблет с видеовръзка

Устройството се казва Cius, очаква се на пазара в началото на 2011 г.

10:15 | 30.06.10 г.
Бизнес таблетът Cius. Снимка: Cisco
Бизнес таблетът Cius. Снимка: Cisco

Американският гигант Cisco представи прототип на бизнес таблет, наречен Cius. От обясненията на компанията в материалите за медиите става ясно, че целта е да се предложи устройство, което да може да се използва като преносимо средство за комуникации и да улеснява работата в офиса и извън него при провеждане на срещи.

Таблетът е оборудван със 7-инчов сензорен екран, вграден микрофон и две камери. Едната от тях може да заснема видео в HD формат от 720 пиксела, разположена е на предния панел и може да се използва за видеоразговори. На задния панел на таблета е разположена 5-мегапикселова камера, която може да заснема видеоклипове и да прави снимки.

Бизнес таблетът е снабден с модули за 3G, Wi-Fi, както и с Bluetooth 3.0. Устройството ще може да работи и с мобилни мрежи от четвърто поколение (4G). Cius е оборудван с micro-USB порт и HD DisplayPort, който може да се използва за предаване на HD-видео. DisplayPort е аналогия на HDMI.

Таблетът работи с операционната система Google Android и може да поддържа приложения от официалния магазин Android Market. Той ще бъде оборудван и с вграден акселерометър, който ще преобразува жестове в изображения, които могат да се изпращат след това на произволен имейл адрес.

Теглото на таблета е около 520 грама, а батерията може да работи до осем часа без презареждане.

Дизайнът на устройството напомня бегло на iPad на Apple, въпреки че таблетът е замислен да се държи оригинално хоризонтално за разлика от iPad.

Моделът Cius ще бъде изпратен за тестване от потребителите през третото тримесечие на тази година, като предсоти да стане известно дали е достатъчно удобен за ползване и дали предимството му като средство за бизнес комуникации ще успее да спечели пазарен дял за сметка на силната конкуренция на този сегмент. 
 
Очаква се Cius да се появи на пазара в началото на 2011 г. Цената му все още не е известна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:09 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Галерия виж още

Коментари

Финанси виж още