IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разочароващи данни за заетостта в САЩ озадачиха пазарите

Банковите акции бяха сред най-печелившите след добри новини както на европейския, така и на американския фронт

17:27 | 30.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Разочароващи данни за заетостта в САЩ озадачиха пазарите

Щатските акции започнаха сесията с колебания, след като инвеститорите противопоставиха някои окуражаващи банкови новини от Европа на разочароващия доклад за заетостта в частния сектор на страната, съобщава MarketWatch.

Водещият индекс Dow Jones отстъпва с 0,1% в ранната търговия до 9 879,37 пункта. S&P 500 прибавя 0,3% до 1 043,86, а NASDAQ се повишава с 0,5% до 2 146,69 пункта.

Доклад на ADP от днес показа, че през юни частният сектор в САЩ е добавил едва 13 хил. работни места – доста под очакванията. Докладът се следи отблизо в навечерието на правителствените данни за заетостта през месеца, които ще излязат в петък.

Икономисти, интервюирани от Ройтерс, очакват загуба на 110 хил. работни места в неселскостопанските сектори на икономиката, което ще прекъсне петмесечната серия от повишения.

По-рано днес Европейската централна банка (ЕЦБ) съобщи, че банките са поискали финансиране за едва 131,9 млрд. евро вместо прогнозираните над 250 млрд. евро по време на днешния аукцион за тримесечни кредити.

Аукционът породи очаквания, че институцията няма да има проблеми със събирането на спасителните едногодишни заеми в размер на 442 млрд. евро, отпуснати на банките от еврозоната преди година.

Това, в съчетание с новината, че демократите са се съгласили от законопроекта за финансовата реформа в САЩ да отпадне данъкът върху банките в размер на 18 млрд. долара, доведе до печалби за банковите акции.

Bank of America и JPMorgan поведоха печелившите компании от индекса Dow Jones.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:30 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още