IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските борси изпратиха седмицата с над 5% ръст

Седмичната им преднина е най-голямата за последната близо една година

23:29 | 09.07.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Щатските борси изпратиха седмицата с над 5% ръст

Щатските индекси финишираха на положителна територия за четвърти път през тази седмица и отбелязаха най-големия си ръст на седмична база за последната близо една година.

За това помогнаха по-оптимистичните прогнози на Международния валутен фонд за растежа на световната, и щатската икономика в частност, през тази година.

Повишенията на индексите се ускориха в края на волатилната сесия, след като поскъпването на металите подкрепи акциите от добивния сектор.

Финансовите компании също застанаха сред най-печелившите, начело с JPMorgan, Citigroup, Morgan Stanley и Goldman Sachs, чиито акции поскъпнаха с по 2%.

През следващата седмица започва новия отчетен сезон на Wall Street, като тогава се очакват тримесечните резултати на няколко компании от Dow Jones IA - Alcoa, JPMorgan, Intel, Bank of Americа и General Electric, предаде CNN.

Dow Jones IA завърши сесията с ръст от 0,6% до 10 197,72 пункта и увеличи до 5,3% ръста си спрямо миналия петък.

Широкият S&P 500 добави 0,7% до 1 077,93 пункта, докато индексът на всички компании от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, нарасна с 1% до 2 196,5 пункта.

В рамките на миналата седмица S&P 500 се е повишил с 5,4%, а Nasdaq Composite – с 5%. Това е най-големият ръст на седмична база за S&P 500 от юли миналата година насам.

Акциите на Google поскъпнаха с 2,4% до 467,49 долара на Nasdaq, след като стана ясно, че компанията е подновила лиценза си да извършва дейност в Китай след четиримесечната си битка с регулаторните органи в страната.

Единствените икономически данни за САЩ от днес показаха, че стоковите запаси на веригите за търговия на едро в страната са нараснали повече от очакваното с 0,5% на месечна база през май. Отчетеният ръст е шести за последните осем месеца.

Данните са ориентир за бъдещите разходи на търговците на едро, защото те са по-склонни да купуват нови стоки когато запасите им са изчерпани.

Златото с доставка през август поскъпна с 1,2% до 1 209,60 долара за тройунция, а цената на петрола се вдигна малко над 76 долара за барел. Доходността на 10-годишните американски държавни облигации нарасна до 3,05% спрямо 3,02% в четвъртък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:54 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Lucheni
преди 13 години
И вече можем да шортнем S&P-то с прилично висок маржин и без много страх. Както се казва, Let the profit run, next target level: 850 - 900 пункта. Който не вярва да влиза с дълги :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още