IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските индекси заличават част от загубите*

Разочароващият отчет на Goldman и лошите новини от Johnson&Johnson обаче продължават да влияят негативно

20:10 | 20.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Американските индекси заличават част от загубите*

Щатските индекси се понижиха рязко в началото на днешната сесия, след като Goldman Sachs разочарова инвеститорите с големия спад на печалбата си през второто тримесечие, а икономическите данни за САЩ от днес показаха, че състоянието на жилищния сектор продължава да се влошава през юни.

Въпреки това обаче постепенно настроенията се стабилизират и индексите заличават част от загубата.

Индексът на 30-те най-големи и често търгувани компании Dow Jones Industrial Average отвори със загуба от 1,2%, но впоследствие възстанови част от спада и в средата на сесията се понижава с 0,6% до 10 092 пункта.

Широкият S&P 500 отстъпва с 0,27% до 1 068 пункта воден от финансовите компании. Технологичните компании на свой ред понижават с 0,6% до 2 1186 пункта Nasdaq Composite, който потъваше с 2% в началото на сесията.

Акциите на Goldman Sachs поевтиняват с 0,5%, след като банката отчете печалба от 613 млн. долара за второто тримесечие, което е с 82% под миналогодишните й нива. Рекордната глоба от 550 млн. долара заради измама с ценни книжа намалява значително печалбата на финансовия гигант.

С над 2% поевтиняват книжата на Johnson & Johnson, след като компанията съобщи, че очаква по-малка печалба на акция за тази година в интервала между 4,65 до 4,75 долара спрямо предишните  прогнози за 4,80-4,90 долара на акция, предаде CNN.

Нетната печалба на компанията, която влиза в индекса Dow Jones IA, се е повишила до 3,45 млрд. долара през второто тримесечие, или 1,23 долара на акция, от 3,21 млрд. долара, или 1,15 долара на акция, преди година.

Книжата на IBM поевтиняват с близо 4% на Нюйоркската фондова борса, след като печалбата на технологичната компания за второто тримесечие изпревари прогнозите, но продажбите разочароваха.

Акциите на PepsiCo обаче поскъпват с 2,3%, след като производителят на безалкохолни напитки обяви, че очаква повишение до 13% на печалбата си за цялата година. Отчетите на компанията показаха 3% спад на печалбата й през второто тримесечие заради разходите, свързани с придобиването на двете й най-големи бутилиращи компании. Благодарение на тях обаче продажбите на PepsiCo са скочили с 40% на годишна база.

След края на днешната сесия се очакват финансовите резултати на интернет гиганта Yahoo и технологичната компания Apple.

*Актуално към 20:05 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:31 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още