IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обсъждат бюджета на НЗОК без министрите на здравеопазването и финансите

Мнозинството отново отхвърли предложението комисия да установи какъв е размерът на изтеклите средства от резерва на касата

09:41 | 21.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Обсъждат бюджета на НЗОК без министрите на здравеопазването и финансите

Парламентът започна работа с обсъждане на първо четене на законопроекта за актуализация на бюджета на НЗОК за 2010 г.

Отхвърлено беше предложението на левицата при дебатите в пленарната зала да присъстват министрите на здравеопазването и на финансите.

В началото на заседанието депутатите приеха седмичния си дневен ред, в който са изменения в Закона за управление на отпадъците, както и в Закона за народната просвета.

Мнозинството отхвърли предложението на Михаил Миков от Коалиция за България анкетна комисия да установи какъв е размерът на изтеклите от резерва на НЗОК средства. Такова предложение имаше и преди около месец и то отново не беше прието.

Не беше прието и предложението на левицата за промяна в дневния ред, според което парламентът първо да изслуша отчетите на НЗОК за изпълнение на бюджета за 2009 г. и за дейността на касата, тъй като сроковете изтичат, а в петък депутатите да гласуват актуализацията на бюджета на здравната каса за тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още