IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Morgan Stanley излезе на печалба зa второто тримесечие

Компанията е постигнала печалба от 1,96 млрд. долара на фона на ръст на разходите с 53%

16:08 | 21.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Morgan Stanley излезе на печалба зa второто тримесечие

Американската банка Morgan Stanley обяви, че е излязла на печалба през второто тримесечие на 2010 година. Основна роля за това е изиграл ръстът на приходите на компанията в трите основни бизнес сегмента, в които тя оперира – поемателство, управление на активи и инвестиционна дейност.

Печалбата на банката за периода е 1,96 млрд. долара, или 1,09 долара на акция, предава Bloomberg. Година по-рано финансовата институция отчете загуба от 1,26 млрд. долара, или 1,10 долара на акция. Предварителните очаквания на анализаторите бяха за печалба от 57 цента на акция.

Приходите на банката са в размер на 7,95 млрд. долара, което е ръст от 53% спрямо същия период на миналата година. Това обаче е под прогнозите, които бяха за приходи от 8,11 млрд. долара.

От търговия с акции банката е постигнала приходи от 1,42 млрд. долара, което е два пъти повече от миналата година. Този резултат надвишава постигнатите от Goldman Sachs 1,21 млрд. долара и 1,04 млрд. долара от JPMorgan.

Инвестиционното банкиране е донесло 885 млн. долара на Morgan Stanley, а от управление на активи са получени още 207 млн. долара, показва отчетът.

Резултатите доведоха до поскъпване на акциите на Morgan Stanley с 4,5 на сто преди старта на днешната борсова сесия в Ню Йорк.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:08 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още