IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заплатите на чиновниците вече ще зависят от свършеното

25% от възнагражденията в държавната администрация ще се базират на резултатите

23:47 | 21.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Заплатите на чиновниците вече ще зависят от свършеното

Държавните чиновници ще получават заплати по нов модел, съгласно стратегията за административна реформа на правителството за периода юли 2010 до юли 2011 г., предаде Dnes.bg.

Заплатите вече ще имат твърда и променлива част в съотношение 75% към 25%. Непроменливата част ще зависи само от отработеното времe, а останалото ще се определя на база на резултатите, постигнати от чиновника.

Новият модел за определяне на възнагражденията ще влезе в сила от началото на следващата година, а сега се подготвят законовите изменения, свързани с него.

Друга промяна предвижда основните заплати за длъжностите да се определят пo нова скала. Засега има само минимална и максимална стойност.

Скалата ще съдържа стъпки на основните месечни заплати за всяко длъжностно ниво, като стъпките ще бъдат определени на база професионален опит и оценка на изпълнението.

Предстои и въвеждане на нов Единен класификатор на длъжностите в администрацията, който да осигури справедливо заплащане в съответствие с отговорността и изискваната квалификация за отделната длъжност.

Освен това ще се уеднаквят и изискванията за заемане на една и съща длъжност в различните администрации.

Системата за оценка на служителите също ще бъде усъвършенствана, за да има обвързаност на постигнатото от чиновника със заплащането и с кариерното развитие.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още