IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

RIM с конкурентен на IPad таблет през ноември

Според източниците на Bloomberg RIM ще нарече новия таблет Blackpad

21:21 | 30.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
RIM с конкурентен на IPad таблет през ноември

Research In Motion Ltd., производителят на смартфоните BlackBerry, планира да представи таблет през ноември, за да се опита да измести Ipad на Apple, пише Bloomberg.

Устройството ще има приблизително същите размери като iPad, който има 9,7 инчов диагонал на екрана, казват източници близки до компанията, пожелали анонимност, защото плановете за новия таблет все още не са обявени публично. То ще разполага с Wi-Fi и Bluetooth, които ще позволяват на клиентите да се свързват с интернет посредством техните BlackBerry телефони.

RIM се опитва да представи конкурентен на iPad продукт в бързо растящата пазарна ниша на хибридни устройства между смартфони и ноутбук компютри. Миналия месец Apple обяви продажбата на 3 млн. iPad таблета за 80 дни след дебюта на продукта на американския пазар.

„Те не могат да чакат за второто поколение таблети от Apple, защото така ще изостанат прекалено много”, казва Ашок Кумар, анализатор от Rodman & Renshaw Inc. в Ню Йорк. От RIM отказаха коментар.

Според източниците на Bloomberg RIM ще нарече новия таблет Blackpad. По-рано този месец, базираната в Канада компания е придобила правата за интернет домейна blackpad.com, се вижда в справка на Whois database.

Цената на устройството ще бъде подобна на тази на iPad, която на американския пазар започва от 499 долара.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:18 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още