IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът стартира новата седмица с повишение

Черното злато поскъпва за пръв път през последните четири работни дни в очакване на силни данни за американската икономика

08:35 | 09.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът стартира новата седмица с повишение

Цената на петрола започна новата седмица с повишение, слагайки край на негативната серия, започнала в средата на миналата седмица. Повод за оптимизма дават очакванията за ръст на продажбите на дребно в САЩ, като основният фокус се поставя върху продажбите на автомобили, съобщава Bloomberg.

Тази сутрин лекият суров петрол с доставка през декември се търгува по 81,21 долара за барел, което е с 0,63 на сто повече спрямо петък. Така суровината заличава част от загубата си от миналата седмица, когато само в последния ден за търговия изгуби 1,6 на сто.

На борсата в Лондон днес петролът от сорта брент се котира по 80,63 долара за барел, което е с 0,6 на сто повече от края на миналата седмица.

Очакванията на анализаторите са при силни данни за продажбите на дребно в САЩ цената на петрола да се повиши. Ръстът на продажбите би бил първи за последната седмица, а с повишено внимание ще се следи компонентът на автомобилите.

Причината е в това, че през юли в САЩ е имало няколко програми за насърчаване на покупките на нови коли и ако те са довели до резултат, то може да се очаква и повишение в потреблението на горива.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:01 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още