IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още четири затворени банки в САЩ

Фалитите от началото на годината станаха 114

09:25 | 21.08.10 г. 3
Автор - снимка
Създател
Още четири затворени банки в САЩ

Още четири банки бяха затворени от регулаторните органи в САЩ в края на тази работна седмица, с което общият брой на банковите фалити в страната от началото на годината вече възлиза на 114.

Едно от четирите нови попълнения в черния списък е базираната в Чикаго ShoreBank, която към края на юни е с активи от 2,16 млрд. долара и депозитна база за 1,54 млрд. долара, съобщава MarketWatch.

Фалитът на ShoreBank ще струва на Федералната корпорация по депозитно застраховане (FDIC) 367,7 млн. долара.

Затворена е и финансова институция от Мартинсвил, Вирджиния - Imperial Savings and Loan. Към края на шестмесечието нейната депозитна база е за 10,1 млрд. долара, като фалитът й ще струва на FDIC 3,5 млн. долара.

Другите две банки са базирани във Флорида - Community National Bank и Independent National Bank.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:07 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Pitashtia
преди 13 години
Кризата е хронична и ще продължи поне още 20 години, а САЩ ще изпаднат от лидерската си позиция, долърът вече няма да е световна валута. На негово място ще има измислена от световните финансови олигарси валута. Банката ще се надзирава от ООН и световното правителство. Харесва ли ви този сценарий?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
nobody
преди 13 години
Според Bloomberg затворени са 8 банки този петък и броят става 118 от началото на годината - Това казва и страницата на FDIC. Призовавам редактора да поправи грешката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още