IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Броят на децата милиардери в Русия нараснал с 50% за година

Общото им състояние се е удвоило до 250 млрд. долара

12:14 | 28.08.10 г. 1
Броят на децата милиардери в Русия нараснал с 50% за година

Броят на децата милиардери в Русия е нараснал с 50% през последните 12 месеца, а общото им състояние се е удвоило през периода, сочи годишната класация на най-богатите наследници в страната на бизнес списанието „Финанс”.

За да изготви класацията, списанието изчислява богатството на децата, като раздели състоянието на родителите им на броя законни наследници. Резултатът трябва да е над 1 млрд. долара, за да се наредят сред най-богатите наследници.

Пълната класация ще бъде публикувана в понеделник, но Риа Новости вече съобщи кои заемат първите места.

„Юсуф Алекперов, син на най-големия акционер на „Лукойл”, е обречен да е начело в класацията на най-богатите наследници... Причината за това е, че е единствен наследник”, коментират от списанието.

Богатството на бащата на Юсуф – главният изпълнителен директор на „Лукойл” Вагит Алекперов, възлиза на 10,65 млрд. долара, според класация на „Финанс” на най-богатите хора в Русия от февруари.

Второто място се заема от единствения син на Алексей Кузмичев, мажоритарен акционер в „Алфа Груп” - един от най-големите частни финансово-индустриални конгломерати в Русия. Неговото състояние се оценява на 7,1 млрд. долара.

На трето място са Олег и Марина Дерипаска, децата на собственика на „Русал” Олег Дерипаска, всяко с 6,9 млрд. долара.

Тримата наследници на Владимир Лисин заемат четвъртото място, със състояние от 6,7 млрд. долара. Баща им е собственик на руския гигант в стоманодобива Новолипецк Стийл и беше посочен за най-богатия човек в Русия, след като списанието оцени богатството му на 18,8 млрд. долара в класацията си за 2010 г.

Общото състояние на децата милиардери в Русия се е увеличило над два пъти спрямо миналогодишните 107 млрд. долара до 250 млрд. долара. Броят им е нараснал от 54 на 86.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:06 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Pitashtia
преди 13 години
Докато икономическата власт се предава по наследство, този свят ще е клоака.След срастването на властите, унаследяването на икономическата власт е най вредното обществено узаконено престъпление. Първична корупция. Би трябвало да се сложи таван не много по-висок от парите които заработва за цял живот един висококвалифициран представител на работещата средна класа. Докато обаче светът не се обедини икономически и политически подобна идея няма да сработи и е опасна затова трябва просто да има прогресивен данък върху даренията за наследници и наследството. КСаякто политическата власт вече не се наследява, както духовната власт не е наследствена, както не отивате на доктор получил дипломата си по наследство, така и икономическата власт трябва да е получена в резултат на качествата. Професионалният мениджмът отчасти решава проблема. Така да се каже от абсолютна монархията е донякъде конституционна, но дали къоравият син на вожда трябва да получи единствената пушка на починалият баща.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още