IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КНСБ подкрепя увеличаването на минималната заплата от 240 на 270 лв.

Синдикатът отново призова за изтегляне на законопроекта за изменение и допълнение на КСО, в противен случай ще организира стачки

12:45 | 06.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
КНСБ подкрепя увеличаването на минималната заплата от 240 на 270 лв.

Приемаме с оптимизъм заявеното от министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов желание да бъде увеличена минималната работна заплата от 240 лв. на 270 лв., съобщават от пресцентъра на КНСБ, пише Dnes.bg.

Оценяваме позитивно тази негова реакция на аргументираното и обосновано предложение на Изпълнителния комитет на КНСБ, което бе публично оповестено на 3 септември 2010 г.

В тази връзка КНСБ отново призовава министър-председателя на Република България Бойко Борисов и цялото правителство да изтеглят от Народно събрание Законопроекта за изменение и допълнение на КСО, тъй като Законопроектът ограбва завоювани права на българските граждани и не решава проблеми, а създава нови.

В случай че не бъде оттеглен законопроектът, ИК на КНСБ ще внесе за разглеждане в Координационния съвет на КНСБ на 10 септември предложение за организиране на консолидирани стачни и протестни действия, като упълномощава ръководството на КНСБ да съгласува времето на солидарните синдикални действия с Конфедерация на труда „Подкрепа”, се казва в съобщението.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:15 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още