IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Член на борда на Bundesbank напуска поста си заради поредна расистка забележка

Тило Сарацин ще напусне поста си до края на месеца

16:13 | 10.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Член на борда на Bundesbank напуска поста си заради поредна расистка забележка

Тило Сарацин – член на Борда на директорите на германската централна банка (Bundesbank) - се е съгласил да напусне поста си в края на този месец заради скандал с негови изказвания относно имигрантите в страната, съобщи ВВС, позовавайки се на банката.

В края на миналия месец банката се разграничи от изказването му, че „всички евреи имат един и същи особен ген, баските също имат особени гени, които ги различават от другите хора“, а имигрантите мюсюлмани в цяла Европа не желаят и не могат да се интегрират в западните общества.

Канцлерът Ангела Меркел беше сред лидерите, които призоваха за отстраняването му от борда.

Сарацин споделя тази гледна точка в книгата си „Германия се самоунищожава“, в която пише, че имигрантите мюсюлмани изцеждат немското общество.

„Повечето културни и икономически проблеми са концентрирани в групата, наброяваща 5-6 млн. имигранти от мюсюлмански страни“, твърди той в книгата си.

Това не е първият случай, когато той прави подобни изказвания. Преди около година Bundesbank беше разтърсена от скандал, след като Сарацин заяви, че мюсюлманите в Берлин живеят на гърба на държавата и призова за мерки за ограничаване на имиграцията.

Тогава той беше освободен от някои от основните си отговорности в банката, като престана да отговаря за парите в обращение и остана натоварен само с отговорността за информационните технологии и контрола върху риска в банката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още