IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на петрола остава над 77 долара за барел

От Goldman Sachs прогнозират, че петролът ще се търгува в интервала между 85 и 95 долара за барел до края на тази година

09:15 | 14.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола остава над 77 долара за барел

Цената на петрола се повишава леко в днешната електронна търговия и остава на най-високото си ниво за последния месец, след като Европейската комисия повиши двойно прогнозите си за растежа на европейската икономика през тази година, а председателят на Международния валутен фонд (МВФ) Доминик Строс-Кан заяви в началото на седмицата, че повторна рецесия е малко вероятна.

Петролът поскъпна с 1% в понеделник, подкрепен от данните за разрастването на китайската индустрия през август, което надмина очакванията. Те засилиха надеждите, че икономиката на Китай, заедно с тези на другите развиващи се страни в Азия, ще продължи да расте с бързи темпове, пише Bloomberg.

Американският лек суров петрол с доставка през октомври се повишава с 1 цент до 77,20 долара за барел в днешната електронна търговия на Нюйоркската фондова борса. Октомврийските фючърси на петрола завършиха сесията в понеделник с ръст от 74 цента до 77,19 долара за барел, което е най-високото им ниво от 11 август насам.

Благодарение на силното си поскъпване през последните три дни петролът е намалил загубата си за тази година до 2,8 на сто.

Междувременно брентът с доставка през ноември поскъпва с 0,1% до 79,10 долара за барел днес, докато по-слабо търгуваните октомврийски фючърси на брента, които изтичат утре, поскъпват със 7 цента до 79,10 долара за барел.

Анализаторите на инвестиционната банка Goldman Sachs прогнозираха вчера, че цената на петрола ще се повиши и ще се движи в интервала между 85 и 95 долара за барел до края на тази година заради спада в глобалните запаси от енергийната суровина, причинен от съживяването на икономиката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:04 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още