IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Италия конфискуваха активи на мафията за 1,5 млрд. евро

Италиански бизнесмен се е сторил подозрителен на властите заради твърде мащабни инвестиции във ВЕИ

10:43 | 15.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
В Италия конфискуваха активи на мафията за 1,5 млрд. евро

Италианските власти конфискуваха активи на сицилиански бизнесмен на обща стойност от 1,5 млрд. евро заради обвинения в престъпни връзки с мафията, съобщи ВВС.

По думите на представители на властите това е най-крупната конфискация на мафиотски активи в цялата история на страната, откакто е започнала борбата с мафията.

Арестуваният бизнесмен Вито Никасти е инвестирал твърде много средства в предприятия, работещи на пазара на възобновяемите енергийни източници (ВЕИ), което е една от основните причини, накарали италианските власти да го заподозрат, че се занимава с пране на пари, получени от престъпна дейност. Затова полицията е е започнала проверка, вследствие на която се е стигнало до ареста на Никастри.  

Между конфискуваните активи на сицилианския бизнесмен са 43 вятърни и слънчеви централи, регистрирани в областите Сицилия и Калабрия, където се подвизава една от най-могъщите престъпни групировки в Италия.

Италианските врасти са конфискували също така и сгради, поземлени участъци, банкови сметки и други активи на заподозрения за мафиотска дейност бизнесмен. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:54 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още