IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ловеч ще популяризира електромобилите в България

Общината е подписала споразумение с Индустриален клъстер „Електромобили” за организиране на проекти в сектора

11:53 | 16.09.10 г.
Ловеч ще популяризира електромобилите в България

Ловеч стана първата община, подписала споразумение с Индустриален клъстер „Електромобили” - ИКЕМ за популяризиране на електромобилите у нас, съобщиха от организацията.

Споразумението е за период от две години - от 2010 до 2012 г. и включва организиране и популяризиране на проекти в областта на производството, конверсията, енергийната, иновативна, научна и ресурсната обезпеченост на електромобилната промишленост на местно ниво.

Ще бъде учреден и фонд за „Зелени индустрии”, който да финансира инициативи и проекти на свързани с електромобилната индустрия предприятия.

Сред целите, които партньорите си поставят, е сключване на публично-частно партньорство между бизнес организации и общинска администрация, както и изготвяне на модел на „Зелена община”, в която да се осигури изграждането на зарядни станции за електромобили, а за зареждането им се използва електрическа енергия от възобновяеми енергийни източници.

Общината ще подпомага също и проучването и разработването на инвестиционни проекти за технологично обновление и внедряване на иновации в производството на електромобили и обслужващата го инфраструктура, както и ще съдейства на потенциални стратегически инвеститори за осъществяването на инвестиционни проекти за развитие на бранша в общината.

Плановете на клъстера предвижда догодина да започне изграждането на зарядни станции за електромобили в България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:55 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още