IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лукс и разкош посрещат папата на Острова

За посещението на главата на Римокатолическата църква британските данъкоплатци ще платят 12 млн. паунда

14:59 | 17.09.10 г.
Лукс и разкош посрещат папата на Острова

Старшите служители на Ватикана, които придружават папата по време на историческата му визита във Великобритания, са отседнали в луксозен хотел, в който нощувките струват 900 паунда на нощ – такса, която ще бъде покрита от парите на данъкоплатците, съобщава Daily Mail.

Британското правителството потвърди, че ще посрещне и покрие разходите на 11-членния антураж на папа Бенедикт XVI по време на визитата му, която започна на 16 септември и ще продължи четири дни.

За светите гости са отредени и дневни режийни разходи от по 150 паунда на ден за всеки.

Парите са за разходи като храна, химическо чистене, разговори по телефона и напитки, които са извън мини бара на хотела.

Обявените суми предизвикаха спорове и недоволството на британските граждани. За четиридневния си престой на Острова поданиците на Кралицата ще платят 12 млн. паунда – 50% повече от първоначално очакваното.

Не липсваха и въпроси от разгневени граждани и организации защо страната трябва да плати толкова много пари, за да приеме на гости главата на Римокатолическата църква, след като състоянието му се оценява на 30 млрд. паунда.

Хотелът, в който ще отседне свитата на папата, се намира близо до Уестминстър и има плувен басейн, както и 24-часово обслужване по стаите.

Самият Бенедикт XVI пък ще отседне в резиденция в югозападната част на Лондон в Уимбълдън.

Посещението му е първата визита на представител на Римокатолическата църква от 1982 година насам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още