IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът започна новата седмица с повишение

Котировките на черното злато прекъснаха поредицата от пет поредни спада тази нощ, преминавайки над 74 долара за барел

08:37 | 20.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът започна новата седмица с повишение

Цената на петрола стартира новата седмица с повишение, преминавайки над 74 долара за барел тази нощ. По този начин суровината прекъсна негативната си серия от пет поредни спада, която заличи 3,7 на сто от цената на черното злато през миналата седмица.

Според анализатори, цитирани от Bloomberg, стабилизирането на котировките се дължи на спекулации, че спадът от миналата седмица е бил достатъчно голям, че да превърне петролът в атрактивна инвестиция. За днешното повишение допринася и отстъплението на щатския долар, който тази нощ поевтиня до 1,3073 EUR/USD.

Тази сутрин цената на петролните контракти с доставка през октомври се повишава с 0,5 на сто до 74,02 долара за барел на електронната платформа на борсата в Ню Йорк. В петък суровината отстъпи с близо долар, приключвайки сесията при 73,66 долара за барел.

Срокът за търговия с октомврийски фючърси в Ню Йорк изтича утре, а контрактите с доставка през ноември се движат с ръст от 28 цента до 75,20 долара за барел днес.

В часовете за електронна търговия в Лондон петролът от сорта брент с доставка през ноември поскъпва с 0,6 на сто до 78,64 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:53 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още