IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търг за азиатско изкуство приключи с нов рекорд за онлайн продажба

На аукциона, организиран от Christie's, по интернет е купен древен съд за вино срещу рекордните 3,3 млн. долара

09:45 | 20.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Търг за азиатско изкуство приключи с нов рекорд за онлайн продажба

Търг за азиатско изкуство пожъна небивал успех в края на миналата седмица, показва равносметката на аукционната къща Christie's.

По данни на компанията, цитирани от Ройтерс, колекционери от цял свят са заплатили общо 50 млн. долара за предложените предмети, сред тях е бил и древен съд за вино, за който са платени 3,3 млн. долара. Това е нов рекорд на най-голяма сума, платена от онлайн купувач само за един лот.

Предишното най-добро постижение за онлайн покупка от търг на аукционната къща е от 2008 г., когато ценител е платил 1,27 млн. долара за цигулка Страдиварус.

Предварителните оценки за всички постъпления от търга бяха за около 27 млн. долара.

Според изявление на Christie's събитието се е характеризирало със силен ентусиазъм и стабилни ценови нива, постигнати в различните категории – интерес е имало както към порцелана, така и към мебелите, картините...

Проведеният аукцион беше част от седмицата на Азия в Ню Йорк, която по традиция се провежда от 1995 насам. „Азиатска“ седмица тази година имаше и през март.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:31 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още