IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Златото постигна пореден рекорд, атакува 1 300 долара

Благородният метал продължава да поставя връх след връх, но все още не успява да прескочи психологическата бариера

20:20 | 23.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Златото постигна пореден рекорд, атакува 1 300 долара

Златото постави поредния си исторически рекорд днес, доближавайки се съвсем близо до психологическата бариера от 1 300 долара за тройунция. Така днешният ден се превърна в поредния, в който ценният метал регистрира рекорден връх.

Декемврийските фючърси поскъпнаха с 0,35 на сто до 1 296,30 долара за тройунция. Така ценният метал постигна рекордно ниво на затваряне за пет от последните шест търговски сесии, пише marketwatch.

Според анализаторите на британската банка Barclays цената на златото е повлияна както от краткосрочни, така и от средносрочни фактори. В краткосрочен план действа паниката, че може да се стигне до държавен банкрут в Европа, а в средносрочен основна опасност са глобалното възстановяване и инфлацията, посочват специалистите.

Ръст днес постига и цената на среброто, която напредва с 0,4 на сто до 21,12 долара за тройунция. Платината и медта си пък повишават цената си с по 0,8 на сто.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:59 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още