IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Луксозен влак ще превозва олигарси

Новият вариант на Ориент Експрес, в който повечето вагони са от лукс класата, ще превозва пътниците от Русия до Френската Ривиера за 52 часа

14:55 | 27.09.10 г.
Луксозен влак ще превозва олигарси

В миналото първоначалният Ориент Експрес е бил истинско преживяване за британските и френски аристократи, които са пътували на Изток до Балканските страни и Истанбул.

Пътуването обикновено е било изпълнено с блясък и разкош, разкриване на тайните на нови места, понякога загадки и мистерии на различните съдби на хората, пътуващи със седмици в един влак.

В името на отминалите времена нова луксозна линия трансевропейски влак тръгва на път тази седмица, приютил в купетата си ако не богати аристократи, то най-малкото също толкова състоятелни и приключенски настроени хора, които имат желание да изминат хиляди километри с помощта на влака.

Пътуването се осъществява с помощта на съвместен проект между руските и френски национални железници, а организаторите се надяват петролните магнати, които имат път от Русия до Френската Ривиера, но не обичат да летят, да се решат на 52-часовото пътуване от руската столица до пристанището на Лазурния бряг в Средиземно море, съобщава вестник Independent.

Влакът тръгва от московската станция Беларус този вторник от 16,17 часа и пристига в Ница в събота в 19,12 местно време.

Обратният курс е от Ница в неделя и се връща в Москва следващия вторник.

Цената на двупосочния билет за влака, която любителите на лукса и дългите пътувания ще трябва да заплатят, е 2 400 евро за първа класа или 612 евро за втора.

Влакът е оцветен в червено и сиво и е собственост на руските железници. В по-голямата си част е предназначен за богатите пътници, тъй като едва един от общо 12-те вагона е предназначен за втора класа, шест са определени за първа, а три попадат в категорията лукс.

Композицията разполага и с два допълнителни ресторант вагона. Интериорът представлява съчетание от картини на френския художник Матис с плюшени килими и завеси.

Индивидуалните апартаменти разполагат със собствени душове, тоалетни и телевизори, които осигуряват комфорта на пътниците по време на прехода от 3 300 километра.

Влакът има 22 спирки по пътя си и минава през Минск, Варшава, Чехия, Виена и Милано, преди да достигне крайната си точка.

За сега влакът ще пътува веднъж седмично, но в близко бъде от френската и руската страна на проекта се надяват да включат още курсове в бъдеще, съобщава АФП.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:53 | 13.09.22 г.
403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe

Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още