IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на петрола тръгна надолу след четирите дена на ръст

Среброто отстъпва с близо 1% от вчерашните си рекордни за последните 30 години ценови нива

09:22 | 28.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола тръгна надолу след четирите дена на ръст

Цената на петрола тръгна надолу след четирите поредни дена ръст, след като анализатори прогнозираха увеличение на запасите от бензин в САЩ заради слабото търсене на енергийни суровини в страната.

Според техните прогнози докладът на Министерството на енергетиката на САЩ, който излиза утре, може да покаже, че запасите от бензин в САЩ са стигнали най-високото си ниво за последните шест месеца.

Петролът поевтинява днес и заради подновените притеснения за стабилността на банковата система в Ирландия и Португалия. Те засилиха търсенето на по-безрискови активи, в резултат на което цената на златото с незабавна доставка достигна рекордните 1 300 долара за тройунция в началото на седмицата.

Американският лек суров петрол с доставка през ноември поевтинява с 0,6% до 76,08 долара за барел в днешната електронна търговия. Цената му се повиши с 3 цента, за да завърши вчерашната сесия на ниво от 76,52 долара за барел, по данни на Bloomberg.

Петролът е поевтинял с 4% от началото на тази година.

Междувременно брентът с доставка през ноември поевтинява с 43 цента, или 0,6%, до 78,14 долара за барел по време на днешната електронна търговия. Цената му се понижи с 30 цента вчера, или 0,4%, до 78,57 долара за барел.

Златото с незабавна доставка се търгува с леко понижение до 1 293,60 долара за тройунция, след като поскъпна до рекордните 1 300,15 долара за тройунция в понеделник. Среброто на свой ред поевтинява с 0,8% до 21,25 долара за тройунция спрямо вчерашните си 21,617 долара, което бе най-високата му цена за последните 30 години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:27 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още