IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на петрола падна до 76 долара за барел

Опасенията за слабото търсене на енергийни суровини в САЩ надделяха над резкия спад в курса на долара

23:15 | 28.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола падна до 76 долара за барел

Цената на петрола завърши с понижение днешната сесия, отбелязвайки своя първи спад за последните пет дни, след като опасенията за слабото търсене на петрол и енергийни суровини в САЩ надделяха над рязкото поевтиняване на долара.

Американският лек суров петрол с доставка през ноември поевтиня с 34 цента до 76,18 долара за барел на Нюйоркската петролна борса, след като цената му падна до 75,53 долара за барел в ранната търговия. Сортът брент в същото време поскъпна със 17 цента 78,74 долара за барел на международната петролна борса в Лондон.

Цените на петрола вървяха нагоре през по-голямата част от сесията във вторник, като получиха тласък от слабия долар, който прави петрола по-евтин за купувачите в други валути, пише Wall Street Journal.

Доларовият индекс, който следи курса на щатската валута срещу кошница от шест други основни валути, падна до 78,946 пункта спрямо 79,502 пункта в понеделник.

Слабите данни за потребителското доверие в САЩ обаче и очакванията за намалено търсене на бензин и енергийни суровини в най-големия консуматор на енергия в света се комбинираха, за да окажат натиск върху цената на петрола.

Индексът на потребителското доверие в САЩ на частната изследователска компания Conference Board попадна неочаквано в песимистичната зона под 50 пункта през септември, стигайки най-ниската си точка от февруари. Данните сигнализираха за влошените икономически нагласи на потребителите в САЩ.

Притесненията на инвеститорите за повторно свиване на щатската икономика през тази година ограничават цената на петрола в интервала между 70 и 80 долара за барел през последните няколко месеца.

Запасите от суров петрол на САЩ се намират близо до най-високите си нива за последните 27 години, като икономистите очакват утрешните данни на Министерството на енергетиката на САЩ да покажат минимално увеличение от 300 хил. барела.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още