IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Посъветваха служителите на правителството в Украйна да сменят дрехите си всеки ден

Политиците в страната вече имат дрес код, насочен към "засилване на производителността и подпомагане на деловите отношения"

10:30 | 05.10.10 г.
Посъветваха служителите на правителството в Украйна да сменят дрехите си всеки ден

Правителството на Украйна въведе дрес код за служителите на секретариата и за посетителите на сградата. За това съобщава информационна агенция "Украински новини“, позовавайки се на заповед, излязла от министерския съвет.

Съгласно заповедта, целият персонал на секретариата трябва да има най-малко три работни костюма, а хората да не се явяват на работа в два поредни дни в едни и същи дрехи. Дали облеклото трябва да е модерно обаче не се споменава. Знае се само, че трябва да се избягват ярки вратовръзки и обувки с блестящи елементи.

Както отбелязва "Интерфакс", служителите на правителството трябва да отдават предпочитание на сивото и синьото в облеклото си. Освен това по време на студения сезон през годината те трябва да избират тъмните нюанси на двата цвята а когато е топло – по-светлите им тонове.

Наредбата не изключва избора и на други цветове и костюми при условие обаче, че те са с класическа кройка. В текста на заповедта се отбелязва, че тази „правителствена мода“ „преди всичко ще засили производителността и ще помогне за деловите отношения“.

На работещите в секретариата дами не се препоръчва да носят рокли или блузи с дълбоко деколте или изцяло оголени ръце, да не се обличат в дрехи от синтетични материи или платове са твърде ярки цветове, както и да се въздържат от дрехи от жарсе и да не се злоупотребява с костюмите с панталони. Гримът не бива да е прекалено ярък.

Правилата, установени в указа, ще се използват и като изискване към посетителите и гостите на правителството. Контролът върху спазването на дрес кода ще се осъществява от службата за охрана на политическата институция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още