IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайската Sihuan Pharma очаква 741 млн. долара от IPO

Инвестиционната активност в Китай нараства, макар да се наблюдава известно забавяне при сливанията и придобиванията

10:07 | 12.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Китайската Sihuan Pharma очаква 741 млн. долара от IPO

Китайската компания Sihuan Pharmaceutical Holdings Group ще се опита да набере 741 млн. долара от продажба на акции на борсата в Хонконг. Очаква се това да стане чрез продажбата на 1,25 млрд. нови акции на цена между 3,88 и 4,60 хонконгски долара, съобщава MarketWatch.

На база очакваните за следващата година приходи, тази цена на акциите на Sihuan означава, че компанията ще се търгува при съотношение цена/печалба на акция между 22,5 и 26,7.

Първичното публично предлагане е поредният сигнал, че инвестиционните пазари в Китай и Хонконг остават едни от най-активните в глобален мащаб. Сигнал за това е и активността при сливанията и придобиванията през първите девет месеца на годината.

От началото на 2010 година са извършени 533 сделки по сливане и придобиване в Китай и Хонконг, което е ръст с 1,9 на сто спрямо същия период на миналата година. При общата стойност на сделките обаче има спад от 27,5 на сто до 70,5 млрд. долара, което се дължи на голямото количество по-малки сделки.

Днес стана ясно още, че четирите най-големи банки в Китай са предоставили нови кредити за над 30 млрд. долара само през септември. Това е сигнал, че финансовите институции продължават да кредитират с по-големи темпове от това, към което се стремят регулаторните органи.

Според запознати заради този факт се е стигнало до повишаване на процента на задължителните резерви за четирите най-големи банки – Industrial & Commercial Bank of China, China Construction Bank, Bank of China и Agricultural Bank of China. Процентът на задължителните резерви е бил вдигнат и за банки, които са кредитирали по-агресивно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още