IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доходността от първокласни имоти в Европа се понижава

Доходността при бизнес имотите се сви средно с до 11 базисни пункта през третото тримесечие

12:02 | 12.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Доходността от първокласни имоти в Европа се понижава

Доходността от първокласни бизнес имоти в Европа, Близкия Изток и Африка продължава да се понижава през третото тримесечие на 2010 г., сочи нов доклад.

Доходността от първокласни офис, търговски и индустриални площи в региона се понижи средно с до 11 базисни пункта в сравнение с второто тримесечие на 2010 г., сочат данни на консултантската компания CB Richard Ellis (CBRE).

Ключовите пазари на континента отчетоха сравнително слаби промени в нивата през периода.

“Въпреки че първокласните наеми на много пазари вече се стабилизираха, не се забелязва всеобща инерция в посока нагоре”, коментира Ричард Холбъртън, директор "Проучвания за Европа, Близкия Изток и Африка" в компанията.

“Това е един от факторите, които в момента ограничават свиването на доходността. Може би по-съществено е, че след значителното ценово преобразуване през втората половина на миналата година много инвеститори през лятото се спряха, за да оценят пазара по отношение на евентуален отзвук от правителствените мерки за ограничаване на разходите.”

Въпреки че промяната в доходността в бизнес сектора в региона през третото тримесечие е малко по-малка в сравнение с тази, отчетена през второто, степента на движение през първите три тримесечия на 2010 г. е все още по-ниска в сравнение с рази през втората половина на 2009 г. Около една трета от включените в проучването пазари на всички сектори на пазара отчетоха известни спадове в доходността през третото тримесечие, въпреки че в повечето случаи най-големите понижения бяха на пазари, които имат сравнително малка тежест в общия индекс за доходността, който компанията изготвя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още