IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столична община и НАП ще обменят електронна информация за имоти

Прокуратурата се е самосезирала и започва проверка за извършени престъпления при строителството на луксозни имоти в южните райони на София

17:00 | 12.10.10 г.
Столична община и НАП ще обменят електронна информация за имоти

Информация за всеки имот, отговарящ на определени рискови критерии, за който е издадено разрешение за строеж в рамките на Столична община и данни за неговите собственици ще бъдат подавани по електронен път до Националната агенция за приходите от началото на следващата година. За това се договориха на среща днес изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов и главният архитект на столицата Петър Диков, съобщиха от пресцентъра на приходното ведомство.

Прокуратурата се е самосезирала и започва проверка за извършени престъпления при строителството на луксозни имоти в южните райони на София, съобщи заместник градският прокурор на София Роман Василев, който също присъства на срещата. Градската прокуратура ще провери и всички данни за извършени данъчни престъпления, които НАП и Столична община открият в рамките на съвместната им акция, добави още Василев.

Според Диков спешно е необходимо Столична община да изгради вътрешен механизъм за контрол, който да следи дали всички имоти, за които е издадено разрешение за ползване, са надлежно обявени в общинските отдели за местни данъци и такси. Това ще прекрати масовата практика жилищата да не се декларират, като по този начин се избягва плащането на данък сгради и такса „смет”. По тази задача вече се работи, до няколко месеца системата ще бъде изградена, каза още Диков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още