IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Държавни имоти за над 10 хил. лв. ще се продават от Агенцията за приватизация

Приватизацията на имоти частна държавна собственост с данъчна оценка до 10 хил. лева ще може да се прави от областния управител по местонахождението на имота

16:59 | 20.10.10 г.
Държавни имоти за над 10 хил. лв. ще се продават от Агенцията за приватизация

Продажбата на имоти частна държавна собственост с данъчна оценка над 10 хил. лева ще се извършва от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол по реда на Закона за приватизацията. Това реши парламентът, който прие на второ четене текстове от промени в Закона за държавната собственост, съобщи БТА. 

Приватизация на имоти частна държавна собственост с данъчна оценка до 10 хил. лева ще може да се прави от областния управител по местонахождението на имота.

Подобно предложение се очаква да бъде гласувано и в проектопромените в Закона за приватизация и приватизационен контрол при второто им четене в пленарната зала.

Преди няколко месеца спор в залата предизвика предложена поправка в преходните и заключителните разпоредби на приватизационния закон, с която се изменяше Законът за държавната собственост. Така областните управители ще могат да продават държавни имоти на стойност до 500 хил. лева, а Агенцията за приватизация ще продава имоти с данъчна оценка над 500 хил. лева. След намеса на премиера Бойко Борисов границата бе свалена на 10 хил. лв.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:22 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още