IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Financial Times: Инвестицията в български имоти е рискована

В нашите курорти не е разумно да се инвестира, се казва в материал на вестника

11:50 | 23.10.10 г. 2
Автор - снимка
Създател
Financial Times: Инвестицията в български имоти е рискована

Анализатори на пазара на недвижимите имоти съветват инвеститорите да не влагат пари в имоти в морските и планинските курорти в България, пише "Файненшъл таймс".

В статия, представяща добри и лоши места за инвестиране, вестникът включва България и Кипър в групата на страните, в които не е разумно да се инвестира, а специалисти препоръчват да се купуват имоти в Бразилия и Флорида.

В статията се посочва, че преди кризата България е изживявала бум на ваканционните имоти, особено в ски-курорта Банско и апартаментите в Слънчев бряг.

В момента обаче цените на имотите са сринати и в резултат на това значителна част са останали недовършени.

"Съществува голям риск, въпреки че недвижимостта остава евтина. Ски курортите са бедствие и трябва да се избягват в обозримо бъдеще", коментира Найджъл Люис от FindaProperty.com.

В тежка ситуация е и пазара в Кипър. Страната е утвърдена дестинация за покупката на ваканционни имоти с отличните си комуникации и широкия кръг от клиенти, но пазарът на имоти е в дълбока криза и има твърде много строителни фирми, които се борят за оцеляване, отбелязва Люис.

На другия полюс е Бразилия, където през тази година се наблюдава значително увеличение на интереса от страна на британските и международните инвеститори в имоти.

До голяма степен това се дължи на растящата икономика на страната и силните й икономически показатели.

"Бразилия предлага огромни възможности. Туристическата индустрия е неразвита и с откриването на нови самолетни линии от Северна Америка и Европа пазарът ще започне да расте бързо", отбелязва Кристофър Чад от международната консултантска агенция Property Frontiers.

Анализаторите също така препоръчват и Флорида, където заради кризата имотите поевтиняха с 40%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:24 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
angel04
преди 13 години
ГеоргЕ, само с това писане няма да те вземат там!Според мен, за инвестиция в имоти българина разбира да купиш имот и да чакаш да се вдигне цената, но това е спекула (не, че има нещо лошо), обаче при спекулата има и момент в който трябва да капитализираш. Заради това се получи и балона с имотите у нас. Недвижимият имот, ако не се отдава под наем, не е инвестиция ами само разход. Ако купиш във Флорида, не знам как ще си го управляваш от тук.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
George.Emilov
преди 13 години
Florida e mnogo dobra opcia v momenta poradi prostata prichina che imotite padnaha s 40% daite im malko pochivka na Amerikancite... Nomer 1 miasto v momenta da se investira v Imoti!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още