IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street търсят посока

Потребителското доверие в САЩ се подобри повече от очакваното, но данните за цените на жилищата разочароваха

18:14 | 26.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Индексите на Wall Street търсят посока

Водещите борсови индекси в САЩ започнаха сесията със силни понижения след разочароващи данни за цените на жилищата през август, но успяха да преодолеят първоначалния песимизъм заради добрите данни за подобряването на потребителското доверие през октомври.

Индексът на 30 от водещите американски борсови компании Dow Jones Industrial Average остава почти без промяна на ниво от 11 156 пункта час и половина след началото на сесията.

Широкият S&P 500 намалява с 0,1% до 1 184 пункта, а индексът на всички компании от Nasdaq – Nasdaq Composite, нараства с 0,1% до 2 493 пункта, след като в началото на сесията губеше близо 0,8 на сто.

Преди началото на търговията стана ясно, че цените на жилищата в 20-те най-големи града в САЩ са се понижили с 0,2% на месечна база през август. Те са с 1,7% над миналогодишните си нива, което се оказа по-слабо от очаквания от икономисти годишен ръст от 2 на сто.

Малко след това излезе индексът на потребителското доверие на Conference Board, който се повиши повече от очакваното през октомври и премина в оптимистичната зона над 50 пункта. Стойността му възлиза на 50,2 спрямо 48,6 пункта за септември.

Финансовите резултати на Ford показаха рекордна печалба за изминалото тримесечие, докато печалбата на DuPont отчете спад от 10% на годишна база. Акциите на Ford поскъпват с 0,1%, докато тези на химическия концерн се понижават с близо 2%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:08 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още