IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тодоров АД започва процедура за вливане на дъщерното си Винополи ЕООД

Делът на БГ Имобилиен ЕООД в Тодоров АД се е увеличил от 2,13% на 19,78%

10:07 | 28.10.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Тодоров АД започва процедура за вливане на дъщерното си Винополи ЕООД

Съветът на директорите на Тодоров АД е взел решение за започване на процедура по вливане в дружеството на дъщерната му компания Винополи ЕООД, се казва в уведомление, публикувано чрез Бюлетин Investor.bg.

След сключване на договора, но не по късно от 19 ноември, Тодоров АД ще представи в КФН всички необходими документи за издаване на одобрение за вливането, се казва в уведомлението.

След издаване на одобрението Тодоров АД ще свика Общо събрание на акционерите за приемане на решение и одобряване на договора за вливането, се казва още там.

През миналата седмица БГ Имобилиен ЕООД е увеличило дела си в Тодоров АД от 2,13% на 19,78% след придобиването на нови 600 хил. акции на дружеството, съобщиха също от Тодоров АД.

Приходите от продажби на Тодоров АД през второто тримесечие на 2010 се понижиха с 16% на годишна база до 310 хил. лв., а загубата бе в размер на 141 хил. лв. - точно колкото и през същия период на 2009.

В края на август дружеството реши да отложи с няколко месеца увеличението на капитала си в размер на 850 хил. лв., средствата от което се предвиждаше да бъдат използвани за погасяване на два кредита, дължими към края на годината.

Акциите на Тодоров АД са без промяна във вчерашната търговия на БФБ на ниво от 0,30 лв. за брой, което представлява понижение от 32% от началото на годината и спад от 40% за последните 12 месеца. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 1 млн. лв.

Свързани компании:

Тодоров АД(TDRF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:23 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още