IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очакваната повишена активност при сделките с имоти се отлага

„Предизвикателни пазарни условия“ може да доведат до „малка загуба" за една от най-големите консултантски компании за имоти в света

10:54 | 29.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Очакваната повишена активност при сделките с имоти се отлага

Консултанти отчетоха известно забавяне в темповете на възстановяване в сегмента на инвестиции в бизнес имоти в Европа.

Това е мнението на една от най-големите консултантски компании за имоти в света - DTZ.

„Въпреки че нашето портфолио от проекти е добро, продължаваме да забелязваме удължен период за сключване на сделки и съответно смятаме, че част от възстановяването в транзакционната дейност, което очаквахме да настъпи през втората половина на нашата настояща финансова година, ще се забави до следващата финансова година“, казват от компанията.

Коментарът е по повод предупреждението за печалбата, което компанията публикува вчера, позовавайки се на „предизвикателни пазарни условия“ за Великобритания и Ирландия, както и за бизнеса й в континентална Европа, Близкия Изток и Африка.

Според компанията нивата на активност в региона са по-ниски в сравнение със същия период на миналата година.

От DTZ предупредиха, че очакват резултатите за финансовата година до 30 април 2011 г. да бъдат по-ниски в сравнение със сегашните очаквания на пазара, като компанията смята, че ще отчете „малка загуба“ за годината.

Това е в остър контраст с другите две водещи глобални консултантски агенции, CB Richard Ellis (CBRE) и Jones Lang LaSalle (JLL), които отчетоха силни резултати за третото тримесечие.

CBRE отчете ръст от над една четвърт в приходите си за периода, които достигнаха 1,3 млрд. долара. Печалбата на компанията се повиши над четири пъти до 57 млн. долара.

Приходите на JLL нараснаха с 20% на годишна база до 708,4 млн. долара. Нетната печалба на компанията се покачи до 37 млн. паунда от 20 млн. паунда година по-рано.

Този ръст и при двете компании беше движен от повишения в приходите от наемна дейност, пише building.co.uk.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:24 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още