IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пакистан повежда борба с корупцията

Икономиката на страната зависи силно от помощта на чуждестранни дарители, които обаче изразяват опасенията си относно липсата на прозрачност

09:12 | 01.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Пакистан повежда борба с корупцията

Пакистан, който се нарежда сред най-корумпираните страни в света, започва кампания против корупцията, резултатите от която се очаква да бъдат видни до два месеца, предаде Ройтерс.

Икономиката на страната зависи силно от помощта на чуждестранни дарители, които обаче изразяват опасенията си относно липсата на прозрачност в страната, особено при разпределянето на помощите, изпратени заради опустошителните наводнения това лято. Бедствието причини щети за 9,7 млрд. долара.

В рамките на мерките за борба с корупцията в правителствените офиси ще бъдат изпратени агенти на вътрешното министерство.

Пакистан е класиран на 143-то място от 178 страни в тазгодишното изследване за възприятието на корупцията на Transparency International. Индексът за България се върна на нивото си от 2008 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още