IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Автомагистрала „Люлин“ ще е готова до Нова година

Няма да изгубим нито лев европейско финансиране по този проект, смята министър Росен Плевнелиев

16:29 | 02.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Борисов: Автомагистрала „Люлин“ ще е готова до Нова година

Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че се надява до Нова година „хората да могат да ползват автомагистрала Люлин“, предаде БТА. Той направи днес инспекция на строителството на пътя при третия тунел заедно със строителния министър Росен Плевнелиев.

В средата на август също при инспекция на строителстовото на магистралата Борисов заяви, че е силно скептичен за това автомагистрала „Люлин“ да бъде завършена до края на годината.

При проверката днес, на която присъства и президентът на турската фирма изпълнител „Мапа дженгиз“ Мехмед Гюнал, премиерът акцентира върху качеството на извършваните строителни дейности.

Мехмед Гюнал увери премиера, че ще се справят със сроковете, като единственото притеснение е, че за част от дейностите по магистралата „има нужда от хубаво време“.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев от своя страна изрази убеденост, че „няма да изгубим нито лев европейско финансиране по този проект“. Плевнелиев отбеляза, че напредъкът на строителните дейности по автомагистралата е 87%.

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) като възложител настоява турската компания да ускори темповете на строителство и смята, че изпълнителят има ресурс за това, коментират от своя страна от АПИ. Оттам обаче заявяват, че са "скептично настроени относно обещанията за предсрочно приключване на обекта", поради настъпващия зимен сезон, който затруднява изпълнението на някои видовете строителни дейности.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още