IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fannie Mae поиска още 2,5 млрд. долара от държавата, загубата намалява

Загубата на ипотечния гигант за третото тримесечие възлиза на 1,3 млрд. долара спрямо 18,9 млрд. година по-рано

17:40 | 06.11.10 г.
Fannie Mae поиска още 2,5 млрд. долара от държавата, загубата намалява

Американският ипотечен гигант Fannie Mae отчете загуба в размер на 1,3 млрд. долара за третото тримесечие и обяви, че ще потърси още помощ от държавата. 

Компанията поиска 2,5 млрд. долара от финансовото министерство, по-голямата част от които ще се използват за изплащане на дивидент в размер на 2,1 млрд. долара за държавния дял от близо 80%, посочват от базираната във Вашингтон Fannie Mae в съобщение днес до щатската Комисия за ценни книжа и борсови операции (SEC).

Загубата за третото тримесечие е по-малка от отчетената година по-рано в размер на 18,9 млрд. долара, посочват от компанията.

Fannie Mae е получила близо 89 млрд. долара помощ от държавата от септември 2008 г. насам, когато регулаторите поеха управлението над нея, както и над конкурента й Freddie Mac. Заедно двете компании са получили над 151 млрд. долара от правителството и са върнали около 17 млрд. долара под формата на дивиденти.

„Ще стигнем до един момент, в който Fannie и Freddie на практика ще са се възстановили по отношение на бизнеса им и губят пари, защото изплащат дивидентите”, коментира пред Bloomberg Гай Кекала, издател на Inside Mortgage Finance. „Има някои хора, които възприемат дивидентите като наказание.”

Преди дни Freddie Mac поиска 100 млн. долара от финансовото министерство, след като отчете загуба в размер на 2,5 млрд. долара за тримесечието.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:28 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още