IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Cisco изкупува обратно свои акции за още 10 млрд. долара

Програмата на компанията за обратно изкупуване на акции се разширява до 82 млрд. долара

18:57 | 19.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Cisco изкупува обратно свои акции за още 10 млрд. долара

Технологичната компания Cisco Systems, която е най-големият производител на мрежово оборудване в света, ще добави още 10 млрд. долара към програмата си за обратно изкупуване на обикновени акции.

„Днешното решение за увеличаване на програмата за обратно изкупуване на акциите на Cisco е част от ангажимента ни да донесем приходи на акционерите", заяви главният финансов директор на компанията Франк Калдерони. "Вярваме в нашата стратегия, продуктово портфолио и възможност да откриваме и повеждаме нови пазари", допълни той.

Допреди днешното решение на управителния съвет на Cisco, програмата на компанията за обратно изкупуване на акции бе в размер на 72 млрд. долара, пише Bloomberg.

Акциите на Cisco поевтиняха с 16% на 11 ноември, отбелязвайки най-големия си еднодневен спад за последните повече от 12 години, след като обявените прогнозни финансови резултати за текущото тримесечие се оказаха по-слаби от очакванията на анализатори.

Приходите през текущото тримесечие се очаква да възлязат на 10,1 до 10,3 млрд. долара. С изключение на еднократните приходи и разходи печалбата се очаква да възлезе на 30 цента на акция.

Акциите на Cisco поевтиняват с 0,2% до 19,57 долара в днешната сесия на борсата Nasdaq. Те са поевтинели с 18% от началото на годината. Компанията разполага с близо 39 млрд. долара в брой и краткосрочни инвестиции към края на октомври.

През септември стана ясно, че Cisco ще създаде в България Институт за предприемачи чрез предоставяне на образователни програми, насочени към бизнеса с цел развиване на предприемачески способности.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:47 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още