IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Enel: Имаме поне двама кандидат-купувачи за Марица Изток 3

От италианската компания обаче не разкриват кои са те, тъй като разговорите се водят едновременно

09:48 | 25.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Enel: Имаме поне двама кандидат-купувачи за Марица Изток 3

Италианската компания Enel обяви, че „има поне двама кандидати“ за покупката на комплекса Марица Изток 3. Това е обявил лично изпълнителният директор на Enel Фулвио Конти, съобщава Wall Street Journal.

Както е известно, Enel се опитва да продаде дела си в проекта като част от програмата за разпродажба на активи. Делът на компанията в Марица Изток 3 е 73%, останалите 27% са собственост на Националната електрическа компания.

За момента Конти не посочва конкретни имена, тъй като разговорите се водели едновременно с няколко компании.

По-рано този месец Enel Green Power дебютира на борсите в Милано и Мадрид, но това се случи след понижаване на първоначално обявената цена от 1,9-2,4 евро на акция до 1,6 евро на акция. Това означава, че Enel получава едва 2,6 млрд. евро от продажбата на акции от дъщерната си компания.

Поради тази причина продажбата на активи може да стане още по-наложителна, коментира вестникът.

В края на миналата седмица в руската преса се появиха твърдения, че един от кандидатите за дела на Enel в Марица Изток 3 e руската държавна компания Интер РАО. До момента обаче тази информация не е потвърдена.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още