IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пенсиите без увеличение догодина, възможно е такова да няма и през 2012 г.

Това означава, че няма да бъде изпълнено обещанието на социалния министър за увеличение на пенсиите през 2011 година

14:28 | 03.12.10 г. 3
Автор - снимка
Създател
Пенсиите без увеличение догодина, възможно е такова да няма и през 2012 г.

Правителството не предвижда никакво вдигане на размера на пенсиите през следващата година с приетия бюджет, а беше и заявено, че повишение по всяка вероятност няма да има и през 2012 г. За последно имаше повишение на пенсиите в средата на миналата година. Миналата и тази година т.нар. Коледни добавки към пенсиите не се изплащат.

През юни министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов категорично заяви, че повишение на пенсиите през 2011 г. ще има. През юли в парламентарната комисия по социална политика дори бяха обсъждани 4 варианта за индексация на пенсиите, вкл. и такъв, индексация да има само при ръст на брутния вътрешен продукт (БВП) – с подварианти да е минимален или поне 3%.

Независимо че в бюджета за следващата година е заложен ръст на БВП от 3,6%, няма да има никакво увеличение на пенсиите. Експерти вече отбелязаха по този въпрос, че всъщност през тази година ще има реално намаление на пенсиите с до 10 процента заради инфлацията.

За 2011 г. с най-голям бюджет от държавните ведомства е МВР – с малко над 1 млрд. лева. По размер на разходите след МВР се нареждат Министерството на отбраната – с почти 991 млн. лв. и Министерството на труда и социалната политика – с 951 млн. лв.

За администрацията на президента са определени 4,2 млн. лв., а за Министерски съвет – 77,8 млн. лв. Общо бюджетът на държавните ведомства, вкл. няколко държавни регулаторни комисии, възлиза на над 5,8 млрд. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:23 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 1
bgf
преди 13 години
Докато не се намери български лекар, гражданин или нещо извънземно, да замрази в шкафа за биологични отпадаци, министърът на МТСП-Тотю Младенов, пенсиите и на врачани и на всички български пенсионери ще бъдат замразени!!! Ако ли не и не умрете до тогава, чакайте избори 2013 г.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
hellwitch
преди 13 години
5,8 lv za administraciq??!!?!?Teq malumni li sa
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 3
GuznaSyvest
преди 13 години
Мда, а 2013-та без пенсии... както са го подкарали.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още